Hoe vaak heeft u uzelf op een warme, zwoele zomerdag al verzucht: Had ik nu maar een airco? Of u tijdens deze gedachte nu werk probeert te verzetten op kantoor, een avond op de bank zit of ’s nachts niet in slaap kunt komen door de warmte, de oplossing lijkt duidelijk. Met een goed airconditioningssysteem zal uw woon- en werkcomfort als een raket omhoogschieten. Nu is het in Nederland zo dat dergelijke extreme warmte vaak maar enkele dagen per jaar voorkomt, waardoor u denkt dat een airco voor die paar dagen verkoeling de investering misschien niet waard is, maar kent u de andere voordelen van een airco ook al?

Controle over het binnenklimaat

Naast verkoeling heeft een airco nog zoveel meer te bieden. Ten eerste geeft een airco u veel controle over het binnenklimaat. Heeft u bijvoorbeeld wel eens last van hoofdpijn of een chronisch vermoeid gevoel als u zich probeert te concentreren? Het zou goed kunnen dat dit komt omdat de luchtvochtigheid binnen te hoog is, of omdat er te weinig frisse lucht binnenkomt. Door de ramen te openen kunt u dit probleem kortstondig verhelpen, maar dat effect neemt snel weer af. Een van de voordelen van een airco is dat u 24 uur per dag op een gecontroleerd niveau het binnenklimaat kunt bepalen, zodat uw altijd in een aangenaam binnenklimaat vertoeft.

Betere luchtkwaliteit

Als u een van de honderdduizenden mensen in Nederland bent die last hebben van hooikoorts, dan herkent u het vast wel. Zodra het weer een beetje mooi weer wordt, blijft u liever binnen om maar geen tranende ogen en niesaanvallen te krijgen. Ramen laat u ook maar liever dicht om die pollen buiten te houden. Een airco biedt in deze situatie ook uitkomst, omdat de aangezogen lucht grondig gefilterd wordt.

Airco’s van de Aircospecialist

Bent u al overtuigd van de voordelen van een airco? Moderne airco’s hebben naast deze basisvoordelen nog veel meer te bieden. Afhankelijk van het model dat u kiest, kunt u er zelfs energiezuinig uw huis mee verwarmen! Als u vragen heeft over de mogelijkheden, of een afspraak met ons wilt maken, kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of ons bellen.