Het begint waarschijnlijk weer bloedheet te worden bij u thuis of op kantoor. Gelukkig heeft u een mooie airconditioning unit tot uw beschikking die voor een comfortabele temperatuur zorgt. U zet deze aan, maar al snel ruikt u iets mufs en deze geur lijkt uit de airco te komen. Waarom ruikt uw klimaatsysteem opeens zo vreemd en wat kunt u hier aan doen? De Airco Specialist zet het voor u op een rijtje.

1. Schimmelige of muffe geur

De meest voorkomende reden voor een muffe airco geur komt door een ophoping van vocht in uw airco, bijvoorbeeld in de opvangbak of leidingen. Hierdoor kan er schimmel ontstaan in uw systeem die een onaangename geur veroorzaakt. Druppelt er water langs uw muren? Dan is er sprake van een lekkage. De Airco Specialist zorgt voor regelmatig onderhoud, hierbij kunnen wij de leidingen en filters van uw airco grondig reinigen. Is er sprake van een lekkage, dan repareren wij de bron zodat u verder kunt genieten van frisse en schone lucht.

2. Rotte geur

Een airco zorgt niet alleen voor een aangename temperatuur, maar ook voor een schone, pollenvrije lucht. Het is daarom vreemd als u opeens een rotte geur ruikt binnenshuis. Dit kan gebeuren wanneer uw unit niet ongediertebestendig is. Het kan dan voorkomen dat een vogel een nest bouwt in uw airco, of dat er ongedierte in de leidingen vast komt te zitten. Een akelige geur is niet het enige nadeel, maar ongedierte kan er ook voor zorgen dat er componenten in uw airco beschadigd worden. U kunt dit zelf deels verhelpen door de geur te lokaliseren, de airco los te schroeven en het dier voorzichtig te verwijderen. Dit kan echter lastig zijn als deze niet gelijk zichtbaar is. Het is daarom aanbevolen om uw leidingwerk te laten controleren door een specialist om er zeker van te zijn dat er niets is beschadigd en om eventuele openingen af te sluiten.

3. Brandende geur

Ruikt het alsof er iets brandt? Het kan een simpele oorzaak hebben zoals een stofophoping wanneer de airco al een tijdje niet is gebruikt. Is deze geur echter heel scherp of blijft hij langer aanhouden? Schakel dan onmiddellijk uw airco uit en neem contact op met een expert. In een airco zitten er verschillende componenten zoals ventilatoren en stroomkabels. Zo kan het zijn dat een of meerdere van deze componenten oververhit zijn of branden.

De bovenstaande geuren kunnen eenvoudig voorkomen of verholpen worden door regelmatig onderhoud. Neem contact op met De Airco Specialist voor een vrijblijvende offerte of meer informatie. Zo kunt u genieten van uw airco en frisse lucht, zonder muffe geurtjes.