Waarom juist dan?

De winter is vooralsnog erg mild geweest, maar alsnog kunnen we ons goed voorstellen dat een airco laten installeren momenteel niet hoog op uw prioriteitenlijstje staat. Terwijl de buitentemperaturen eerder uitnodigen tot een kopje warme chocomel, wilt u er waarschijnlijk niet aan denken hoe u uw huis het beste koud kunt krijgen? Toch zou u misschien eens moeten denken aan een winterse airco-installatie, en in deze blog zal ik een aantal redenen noemen waarom dit een goed idee is.

Woekerprijzen

De eerste reden spreekt eigenlijk een beetje voor zich. U kunt ervan uitgaan dat als u zich ’s zomers in bed voor de tiende keer omdraait omdat de warmte echt niet meer uit te houden is, u daarin niet alleen staat. Sterker nog: de kans is groot dat de meeste mensen in uw woonplaats hetzelfde probleem ervaren. Het is dan ook juist rond deze dagen dat wij, net als al onze concurrenten, de meeste aanvragen binnenkrijgen. Doorgaans zijn wij daardoor al vroeg in de zomer tot ver in het najaar volgeboekt. Zodra u eraan denkt een airco te laten installeren, bent u dus eigenlijk al te laat. In een seizoen met zo’n groot piekmoment kunt u er helaas ook vanuit gaan dat de prijzen bij sommige partijen beginnen te woekeren. Mocht u dus toch een partij vinden die midden in de zomer op korte termijn een airco bij u kan komen plaatsen, dan bent u er doorgaans van verzekerd dat u de hoofdprijs betaalt. Ook in het geval van airco’s is het dus slim om een stapje op de massa voor te lopen en juist toe te slaan als anderen er nog niet mee bezig zijn.

Efficiënte verwarming

Een argument tegen airco’s dat in Nederland regelmatig gebruikt wordt is dat het maar een aantal dagen per jaar warm genoeg is om de airco te gebruiken. Als we kijken naar het aantal extreem hete dagen is dit in de meeste jaren natuurlijk waar, maar wat veel mensen niet weten is dat een airco ook als een zeer efficiënte verwarming kan worden ingezet. Normaal gesproken onttrekt een airconditioning warmte aan lucht in uw woning om deze warmte vervolgens naar buiten af te voeren, maar dit proces kan op nieuwere modellen ook worden omgedraaid. Er wordt dan dus warmte onttrokken aan de buitenlucht, waarna met deze warmte de temperatuur binnen omhoog gebracht kan worden. Wanneer de buitentemperatuur tussen de (+/-) 5°C en 20°C ligt, wat in Nederland veel voorkomt, verwarmt een airco zuiniger en sneller dan uw cv-ketel! Op de langere termijn kan de airco u dus zelfs gaan schelen op uw energierekening, maar los daarvan heeft u dus duidelijk ook in de minder warme maanden van het jaar veel profijt van uw airco.

Altijd een aangenaam binnenklimaat

Kortom, het loont duidelijk om in de winter een airco te laten installeren. Met een van onze airco’s heeft u altijd een aangenaam binnenklimaat. Bij De Airco Specialist staan we klaar om u te adviseren over de beste airco-oplossing voor uw woning of zakelijke kantoorpand, en deze vervolgens vakkundig te komen installeren. Ook voor het benodigde onderhoud van uw airco in de jaren na de installatie kunt u uiteraard bij onze airco monteurs terecht. Bent u geïnteresseerd in een offerte of heeft u eerst nog aanvullende vragen? Neem in beide gevallen gerust contact met ons op.