De zomer staat weer voor de deur, en dat betekent een paar dingen. Buiten ziet alles er opeens weer een stuk vrolijker en lichter uit, de terrasjes lopen ’s middags en ’s avonds elke dag weer vol en het vakantiegevoel begint misschien stiekem alweer een beetje op te borrelen. Toch zijn er ook enkele nadelen. We kunnen ons namelijk maar moeilijk voorstellen dat u zich verheugt op een veel te warme slaapkamer of een kantoor waarin eigenlijk niet meer te werken valt. Met nog een paar weken te gaan tot de zomer is dit dus de perfecte tijd om een airco te laten installeren!

Voordelen van een airco

Het installeren van een airco verzekert u namelijk van een aangenaam binnenklimaat, waarbij u ook nog eens zelf de luchtvochtigheid kunt bepalen. U krijgt de controle dus bijna volledig in handen. Of u het nu overweegt vanuit een perspectief van comfort of juist concentratie, airconditioning is absoluut het antwoord. Dit is echter niet het enige voordeel van een goed airconditioningsysteem, want een airco is namelijk ook heel goed voor de luchtkwaliteit. Bij het openen van een raam op een windstille dag, wordt de lucht eigenlijk maar weinig ververst, terwijl een airco een actieve luchtstroom forceert. Daarbij komt dat een airco ook direct de binnenkomende lucht filtert, waardoor pollen en andere allergenen buiten blijven.

Energieslurper?

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat een airco een ware energieslurper is, maar dit beeld is eigenlijk tegenwoordig niet meer terecht. Hier hebben we al eerder een keer een blog over geschreven, de reden waar dit aan toe te wijden is kan vooral worden gevonden in de technologische vooruitgang. Airco’s worden namelijk steeds zuiniger, dus ze worden een steeds kleiner wordende kostenpost. Zeker bij verantwoordelijk gebruik is het daadwerkelijke energiegebruik eigenlijk al te verwaarlozen. Wat veel mensen overigens ook niet weten is dat een airco gedurende het hele jaar gebruikt kan worden, omdat een airco ook lucht kan verwarmen. Dit verbruikt zelfs minder energie dan verwarmen met de verwarming!

Een airco van de Airco Specialist

Hoe werkt het aanvragen en laten installeren van een airco bij de Airco Specialist nu eigenlijk? Via het contactformulier kunt u een offerte aanvragen voor uw situatie. Vervolgens zullen wij u adviseren over welke airco het beste aansluit bij uw wensen, en wat in uw situatie het beste resultaat gaat opleveren. Afhankelijk van of wij het betreffende systeem op voorraad hebben, en anders van wat de levertijd is, plannen we het installatiemoment in. Dankzij de vakkundigheid van onze werknemers, verloopt de installatie soepel, zodat u er zo min mogelijk last van ondervindt. Na de installatie is een goed onderhoudsplan belangrijk om de airco optimaal te laten blijven presteren. De Airco Specialist biedt hier uiteraard ook enkele gunstig geprijsde pakketten voor aan. Wilt u graag een airco van De Airco Specialist, of wilt u misschien nog wat meer informatie inwinnen? Neem dan contact met ons op.